سفارش تبلیغ
صبا ویژن
از لغزش جوانمردان در گذرید که کسى از آنان نلغزید ، جز که دست خدایش برفرازید . [نهج البلاغه]
سفارش تبلیغ
صبا ویژن
از همه جا-از همه چیز-اخبارهای مورد علاقه من-مقالات-یادداشتهای من
  • پست الکترونیک
  • شناسنامه
  •  RSS 
  • پارسی بلاگ
  • پارسی یار
  • قیمت یک آپارتمان با مساحت دویست متر مربع در شمال تهران یک میلیون دلار است، پرداخت یکصد هزار دلار برای خرید یک خودرو کاملا طبیعی و عادی به نظر می‌رسد.

    به نوشته الف، خبرگزاری فرانسه در گزارشی به موضوع نمایش خودروهای لوکس در خیابانهای تهران توسط جوانان ثروتمند پرداخته و می‏نویسد، ایران چند سالی است که مجوز واردات خودرو را صادر کرده است، اما به منظور حمایت از صنایع داخلی که هر سال بیش از یک میلیون خودرو تولید می‌کند، تنها خودروهای تجملی می‌توانند وارد کشور بشوند.مرسدس بنز لکسوس تویوتا و نیسان در جاده‌ها دیده می‌شوند.

    بنا بر این گزارش، سال گذشته سی و هفت هزار خودروی خارجی وارد کشور شد. در خیابانهای تهران حتی تعداد اندکی خودرو فراری و لامبورگینی نیز دیده می‌شود.

    امیر اشکان یکی از جوانان تهرانی است که بعد ازظهر روزهای جمعه هر هفته سوار بر خودرو «بی ام وی» کوپه و نوی خود به خیابان آفریقا در شمال تهران می‏آید. خیابانی که جوانان ثروتمند در آنجا خودروهای خارجی خود را که قیمت آنها اغلب از کل درآمد یک ایرانی طبقه متوسط در طول عمرش تجاوز می‌کند، به نمایش می‌گذارند. امیر اشکان بیست و هشت ساله که ساعت مچی رولکس به دست دارد و از عینک مارک گوچی استفاده می‌کند، مانند همه این جوانان داشتن خودرو خارجی را نماد بیرونی ثروت می‌داند و می‌گوید: «باید از زندگی لذت برد».

    امیر که مهندس ساختمان است، می‌گوید: در همه جای دنیا داشتن یک خودرو زیبا و شیک مسئله‌ای عادی است. در آمریکا و اروپا و حتی در روسیه برخی افراد حتی هواپیما و کشتی‌های تفریحی در اختیار دارند، اما اینجا بر سر استفاده از ماشین‌های لوکس این همه بحث و جنجال به پا می‌کنند. «بی ام وی» امیر که از نوع کوپه دو در سری سه است، نهصد و پنجاه میلیون ریال معادل شصت و شش هزار یورو می‌ارزد و او همه پول خودرو را نقد پرداخته در حالی که درآمد یک ایرانی از طبقه متوسط در ماه بین دویست تا سیصد یورو است.

    امیر اشکان می‌گوید، البته برای رفتن به محل کارش از این خودرو استفاده نمی‌کند، «چون جنبه خوبی ندارد».

    عباس که یک نمایشگاه فروش خودرو را اداره می‌کند، بدون اشاره به نام فروشگاهش می‌گوید، مجوز ویژه‌ای برای فروش این خودروها دریافت کرده و دست کم چهارصد هزار یورو از فروش آنها درآمد داشته است. عباس همچنین می‏گوید، برخی از خریداران این خودروها آقازاده‌ها یعنی پسران مسئولان رده بالای کشور هستند.

    دولت از خودروهای وارداتی صد درصد مالیات می‌گیرد و به این ترتیب قیمت این ماشین‌های لوکس دو برابر قیمت تمام شده در کشورهای حوزه خلیج فارس است. بر خلاف کشورهای دیگر ایرانی‌ها باید بهای خودرو خود را تماما نقدی بپردازند.

    عباس همچنین افزود: قیمت این خودروها بین چهارصد تا سه هزار میلیون ریال یعنی بیست و هشت تا دویست و ده هزار یورو متغیر است و گرانترین مدل خودرو موجود در نمایشگاه وی مرسدس بنز اس سیصد و پنجاه است.

    گزارشگر خبرگزاری فرانسه مدعی است، بدین ترتیب شاهد فراموش شدن شعار عدالت اجتماعی هستیم که اوایل انقلاب اسلامی ایران رواج داشت و محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور ایران تلاش کرد بار دیگر مطرح کند.

    گزارش فرانس پرس ادامه می‏دهد، امروز ثروتمندان ثروتمندتر شده‏اند و فقرا به سختی می‌توانند هزینه خود را تا آخر ماه تامین کنند. ما شاهد تغییر فرهنگ اجتماعی در ایران هستیم. حدود سی سال افراد باید از نمایش دادن ثروت پرهیز می‌کردند، اما امروز کاملا بر عکس شده است، آن هم به علت به وجود آمدن طبقه جدیدی به یمن افزایش سرسام آور قیمت مسکن و واردات که به ثروت هنگفتی رسیده‌اند.

    عباس علاوه بر این معتقد است، وقتی قیمت یک آپارتمان با مساحت دویست متر مربع در شمال تهران یک میلیون دلار است، پرداخت یکصد هزار دلار برای خرید یک خودرو کاملا طبیعی و عادی به نظر می‌رسد.

    اما دیدن این ماشین‌های شیک و زیبا از طرفی دیگر مردم را عصبانی می‌کند. اصغر که یک کارمند بانک و از طبقه متوسط جامعه است، می‌گوید: این کاملا بی‌عدالتی است، یک جوان بیست ساله سوار یک خودرو دویست هزار دلاری می‌شود در حالی که حتی پنج هزار دلار هم درآمد در سراسر زندگیش کسب نکرده است.

    در سالهای اخیر اختلاف طبقاتی به شدت افزایش پیدا کرده و انتقادهای بسیار سنگینی را حتی در داخل حکومت برانگیخته است. محمد که به این جوانان سوار بر خودروهای تجملاتی در خیابان آفریقا نگاه می‌کند می‌گوید، من هم داشتن یکی از این خودروها را فقط در رویا می‌بینم و اگر حتی تمام دوران زندگیم را کار کنم نخواهم توانست یکی از آنها را بخرم. او که سرایدار یک ساختمان مسکونی در حال ساخت است ماهانه تقریبا دویست و پنجاه یورو حقوق می‌گیرد، در حالی که رئیسش سوار یک مرسدس دویست و بیست هزار یورویی می‌شود که قیمت آن معادل هفتاد سال کار محمد است.

    محمد علاوه بر این گفت: منصفانه‌تر خواهد بود بتواند دست کم بعد از پنج یا ده سال کار یک ماشین مدل پایین بخرد، اما حتی قادر به خرید این خودرو هم نخواهم بود.

     

     

     

    منبع:www.tabnak.ir

     

     

     



    محمدرضا زارع، ::: پنج شنبه 87/3/16::: ساعت 10:12 عصر
    نظرات دیگران: نظر


    لیست کل یادداشت های این وبلاگ

    >> بازدیدهای وبلاگ <<
    بازدید امروز: 50
    بازدید دیروز: 3
    کل بازدید :113428

    >>اوقات شرعی <<

    >> درباره خودم <<
    از همه جا-از همه چیز-اخبارهای مورد علاقه من-مقالات-یادداشتهای من
    محمدرضا زارع،

    >>آرشیو شده ها<<
    آرشیو مطالب 1
    آرشیو مطالب 2
    آرشیو مطالب 3
    آرشیو مطالب 4
    آرشیو مطالب 5
    آرشیو مطالب 6
    آرشیو مطالب 7
    آرشیو مطالب 8
    آرشیو مطالب 9
    آرشیو مطالب 10
    آرشیو مطالب 11
    آرشیو مطالب 12
    آرشیو مطالب 13
    آرشیو مطالب 14
    آرشیو مطالب 15
    آرشیو مطالب 16
    آرشیو مطالب 17
    آرشیو مطالب 18
    آرشیو مطالب 19
    آرشیو مطالب 20
    23/3/87
    24/3/87
    25/3/87
    26/3/87

    >>لوگوی وبلاگ من<<
    از همه جا-از همه چیز-اخبارهای مورد علاقه من-مقالات-یادداشتهای من

    >>لینک دوستان<<
    سایت درج آگهی و تبلیغ رایگان اینترنتی پیام سرا
    دعوت به دوستی کلیک کنید

    >>اشتراک در خبرنامه<<
     

    >>طراح قالب<<
    پارسی بلاگ، پیشرفته ترین سیستم مدیریت وبلاگ
    2006-ParsiBlog™.com ©